“Den gale maler”

”Den gale maler” byder på naivisme og social-surrealisme på 1. salen. 
 
Den københavnske billedkunstner Erik Korsgaard Christensen, f. 1948, udstiller nu sine malerier udenfor København. Der udstilles 40 oliemalerier på 1. sal galleriet, i perioden august og september 2018 på Kunstgården, Ømosevej 11, 5400 Bogense.

Der er tale om en særdeles erfaren billedkunstner, der har udstillet i mange år såvel i Sydsverige som Danmark. Han kalder sin stil for ”social-surrealisme”. Erik Korsgaard Christensen bryder sig ikke om, at der øves selvcensur i hans kunstneriske univers. Det bærer de ophængte billeder på udstillingen også præg af. Motiverne hentes oftest i det københavnske bybillede, men også den tyske hovedstad Berlin har dannet inspiration for hans kunst.

Ytringsfriheden spiller også en rolle for hans kunstneriske præstationer. Den blev til fuldstændighed udfordret den 14.februar 2015. Erik Korsgaard Christensen var selv til stede ved arrangementet i det lokale københavnske kulturcenter Krudttønden, da skuddene lød. Han tegnede hændelsen, så snart de fremmødte genoptog debatarrangementet efterfølgende. På tegningen ses øjeblikkene lige efter, at skud brød gennem luften udenfor.

Sideløbende med sit mangeårige kunstneriske virke har han også arbejdet i andre fag. Tilmed politisk arbejde under sit næsten 20-årige ophold i Småland i Sverige, hvor han også nåede at sidde en periode i kommunalbestyrelsen i den smålandske by Emmaboda.

Erik er på Kunstgården lørdag d. 11. august fra kl. 14.00 til 16.30, hvor han vil fortælle om sine værker. Kom og få en forfriskning og en god historie.

Alle er velkommen. Kunstgården og cafeen har daglig åben kl. 11.00-16.30, kun lukket mandag.